Activitats paral·leles

Dissabte 22 de maig

A les 17:30 h i a les 18:15. Visita guiada al castell de Flix amb l’Associació Cultural La Cana.

El Castell Nou és, gràcies a la seua localització, un mirador excepcional del final de la batalla de l’Ebre: permet observar perfectament la Serra de la Fatarella i el Tossal de Mont-redons, dos espais essencials a l’hora d’explicar la retirada republicana pel pont de ferro de Flix, situat als peus del turó del castell.

 

Places limitades.

 

Inscripcions gratuïtes: lacana.flix@gmail.com

Diumenge 23 de maig

09:30 h. Ruta ‘Senderisme pel cim de la mort + Museu de la batalla de l’Ebre’.

Un itinerari senderista per un dels principals espais de combat de la batalla de l’Ebre: el Cim de la Mort, al terme de Gandesa. Les diverses traces del combat existents ens obriran les portes a rememorar, enmig d’un paisatge evocador, històries dels combatents dels dos bàndols que hi van lluitar, de manera especial els brigadistes anglosaxons. Finalitzat el recorregut, ens traslladarem fins al Museu Memorial de la Batalla de l’Ebre de Gandesa per oferir una visita guiada. Destaca la seva col·lecció d’objectes retirats del camp de batalla i un audiovisual amb experiències de supervivents de la Guerra Civil.

 

Inici: A l’aparcament de l’Hotel Piqué a Gandesa. Preu: 20€/adults. Preu amb descompte presentant una entrada de la mostra de cinema: 15€/adults (places limitades).

Durada: 4 h. Accés per pista de terra (amb vehicle propi).

Informació i reserves: 

Telf: 636.67.99.69 Correu electrònic: terraenlla.guiatges@gmail.com

Web: www.terraenlla.com/ca/reserves/

 

16 h. Ruta ‘Biberons a Pàndols amb tast de vins amb Celler Cal Menescal’
Viatgem al cor de la serra de Pàndols, la Cota 705, per recordar un dels enfrontaments més cruents de la batalla de l’Ebre, la història i llegat de la Lleva del Biberó i dels brigadistes internacionals. A continuació, visita i tast de vins a la casa-museu Celler Cal Menescal a Bot.

 

Inici: A l’aparcament de Hotel Piqué de Gandesa. Preu: 18€/adult. Preu amb descompte presentant una entrada de la mostra de cinema: 13€/adults (places limitades).

Durada: 3h 30m. Accés a la Cota 705 per pista (amb vehicle propi).

Reserves:

Telf: 636.67.99.69

Correu electrònic: terraenlla.guiatges@gmail.com

Web: www.terraenlla.com/ca/reserves/

Dissabte 29 de maig

10.30 i 11.30 

El pas de l’Ebre. Visita guiada als Espais de la Batalla de l’Ebre de Campredó

Visita guiada des del bell mig del riu amb el llagut Lo Sirgador. Navegarem amb el llagut i visitarem els llocs d’interès d’un dels episodis més cruels de la més cruel de les batalles. Sortida de Embarcador de Campredó. 

1r viatge a les 10.30 h i 2n viatge a les 11.30 h.

Bitllet 8 € de venda Ajuntament de Campredó (aforament limitat) 

Inscripcions i més informació: info@campredo.cat

Diumenge 30 de maig

9 h. Camins dels brigadistes.

Caminada entre la Venta de San Juan, a Batea, i Corbera que recorrerà el mateix trajecte que van realitzar a peu els brigadistes nord-americans del batalló Lincoln, en plena retirada del front d’Aragó la primavera de 1938. La ruta està basada en els estudis d’Anna Martí Centelles, autora d’un treball de recerca que ha permès localitzar sobre el terreny 22 fotografies del batalló durant la seva retirada, efectuada entre el 18 de març i 2 d’abril entre Belchite i fins a Batea i Corbera, on van ser interceptats per les tropes franquistes.

 

Inscripcions i més informació: events@herencialtes.com

* L’organització es reserva el dret a modificar la programació dels esdeveniments o alterar qualsevol activitat proposada en el programa.

* En totes les activitats es compliran les mesures sanitàries preventives per evitar la propagació de la COVID-19.