ESPAIS FRONT

ESGLÉSIA VELLA DE SANT PERE

CORBERA D’EBRE

És l’edifici més important que en aquests moments hi ha al Poble Vell de Corbera d’Ebre. Va començar a construir-se a finals de segle XVIII damunt d’una antiga església romànica, i va concloure l’any 1827. En el decurs de la Batalla de l’Ebre l’església va quedar en estat ruïnós. Quan va acabar la guerra es va poder utilitzar per fer cerimònies religioses en un dels costats. Davant del perill de què s’esfondrés el sostre, es va decidir construir una església nova que va ser inaugurada l’any 1948. En els darrers anys s’ha treballat en diverses fases de consolidació de l’església i en l’actualitat forma part d’un espai cultural.

 

Corbera d’Ebre.

Poble Vell (Terra Alta)

CASTELL DE FLIX

Construït pels carlins en un turó enmig d’un meandre de l’Ebre l’any 1873 per protegir un centenari pas de la barca, fou un enclavament carlí molt important durant la Primera i Tercera Guerra Carlina.

El Castell Nou és un mirador excepcional del final de la batalla de l’Ebre: permet observar perfectament la Serra de la Fatarella i el Tossal de Mont-redons, dos espais essencials a l’hora d’explicar la retirada republicana pel pont de ferro de Flix, situat als peus del turó del castell. 

Flix (Ribera d’Ebre)

Torre de Font de Quinto de Campredó

Situada a la Serra de les Veles a Campredó, la torre del segle XIII és d’origen templer i fou construïda com a defensa militar. A l’interior s’hi han trobat diversos grafits dibuixats per membres de la XIV Brigada Internacional ‘La Marsellaise’. La torre ofereix unes vistes excel·lents de l’antic camp de combat on la matinada del 24 al 25 de juliol de 1938  tingué lloc la maniobra de distracció de l’exèrcit republicà per intentar creuar l’Ebre, va costar la vida, en només 18 hores, a més de 700 soldats de la catorzena brigada internacional, coneguda com la Marsellesa.

 

 

Campredó – Tortosa (Baix Ebre)

Celler Herència Altés de Gandesa

Als peus del Coll del Moro, punt de comandament feixista durant la Batalla de l’Ebre,  s’hi troba el magnífic edifici del celler Herència Altés. Rodejat de vinya i jardins d’herbes mediterrànies acollirà la cloenda de l’edició 2021 de FRONT.

 

Finca El Grau (Coll del Moro). N420 Km 798

Gandesa (Terra Alta)

CINEMA LA UNIÓ SOCIAL DE FLIX

Carrer Girona, 6

Flix. (Ribera d’Ebre)

CINEMA DE BOT

Rambla de la Democràcia, 30

Bot (Terra Alta)