FRONT 2021: Acte inaugural

Josep + Tast de vins amb memòria

Divendres 21 de maig a les 19:30 h.

Església Vella de Corbera.

Preu 6 € · Aforament limitat

Josep serà el film inaugural de FRONT 2021. Comptarem amb la presència de la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola i amb Jordi Bartolí, nebot de Josep Bartolí, que ens podrà parlar de la figura del seu oncle, encara molt desconegut al nostre país.

Josep

Aurel · 2020 · França, Espanya, Bèlgica · 71 min · VOSC

 

Banda sonora de Sílvia Pérez Cruz i la veu de Sergi López.

 

Febrer, 1939. Aclaparat per l’onada de republicans que fugen de la dictadura de Franco, el govern francès opta per confinar als espanyols en camps de concentració. En un d’aquests camps, dos homes, separats per un filat de pues, es fan amics. Un d’ells és en Josep Bartolí, un dibuixant que lluita contra el règim de Franco.

 

AUREL (Aurélien Froment)

 

Nascut al departament de l’Ardeixa el 1980 és un dibuixant de còmics francès. Va començar a treballar com a dibuixant al diari L’Hérault du jour i posteriorment a l’Agence France-Presse. Des del 2007 ha treballat al diari Le Monde, als setmanaris Politis i Marianne, entre altre. Des de 2015 la seva obra també apareix a Le Canard enchaîné i Le Monde Diplomatique. També ha dibuixat còmics per a Jazz Magazine i ha treballat per a músics com Massilia Sound System; Oai Star; Natacha Atlas i altres. El 2016 va començar la producció del seu primer llargmetratge d’animació Josep produït per Les Films d’Ici Méditerranée amb guió de Jean-Louis Milesi. La pel·lícula de gran èxit va ser seleccionada per participar al Festival de Cannes de 2020.

 

FESTIVALS

 

Festival d’Annecy, Premi Fondation Gan a la difusió (2019) · Festival International du film d’Athènes, premi al millor guió (2020) · Festival Internacional de Cine de Guadalajara, premi al millor film d’animació (2020) · SEMINCI Valladolid, premi ex aequo a la millor direcció (2020) · Premi de cinema europeu, millor film d’animació (2020) · Lumières, millor film d’animació i millor música (2021) · Cèsar, millor llargmetratge d’animació (2021).