FRONT 2021: Clausura Ophir + Tast de vins amb memòria + Concert de Temps al temps

Dissabte 29 de maig a les 19 h.

Celler Herència Altés · Gandesa

Preu 10 € · Aforament limitat

El celler Herència Altés de Gandesa, ubicat als peus del Coll del Moro, acollirà la darrera de les projeccions de FRONT 2021. La sessió acabarà amb un tast de vins amb memòria i un concert de Temps al temps, un formació de Josep Guardia i Enric Sunyer que presentarà el seu darrer disc Hivern.

Ophir

Alexandre Berman & Olivier Pollet  · 2020 · França, Regne Unit · 97 min · VOSC

Ophir és la vertiginosa història d’una revolució indígena per la vida, la terra i la cultura la qual conduirà al naixement potencial de la nació més jove del món: Bougainville a Papua Nova Guinea. Una revolució conduïda per un poble inspirat en la recerca de llibertat i sobirania. El film posa en relleu el conflicte més gran del Pacífic des de la Segona Guerra Mundial i les seves conseqüències. Les visions antagòniques del món xoquen i poc a poc es van revelant els mecanismes visibles i invisibles de la colonització i els cicles de guerra física i psicològica que sembla engendrar eternament.

ALEXANDER BERMAN

 

Muntador, autor i realitzador de pel·lícules documentals resident a París. Ha codirigit amb Olivier Pollet Le Syndrome Panguna, finalista al Premi Albert Londres 2017; Norvège: Les  Ombres  sur  la  Mer (2018) i Ophir (2020).

 

OLIVIER POLLET 

 

Periodista d’investigació, director i productor de documentals, actualment resideix al Regne Unit després d’una dècada passada a Austràlia. Ha dirigit Canning Paradise (2012); codirigit When We Were Hela (2014); coproduït Le Syndrome Pangua (2017).

 

FESTIVALS

 

FIFO  Festival International du Film Océanien, Gran premi del jurat, 2020 / Doc Edge  Festival,  Nova Zelanda,  2020 /  Asinabka Film & Media Arts Festival, Canadà 2020 / Red Nation International  Film  Festival  &  Awards , EUA 2020 / Suncine. Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient,  Barcelona  2020 / PNG  Human  Rights  Film  Festival – Papua Nova Guinea 2020 / Guam International  Film  Festival, USA  2020 / Garifuna International Film Festival, EUA  2020 /  Human  International  Documentary  Film  Festival, Noruega 2021.