FRONT 2021: Com si agaféssim una cobra

Dissabte 29 de maig a les 11:30 h.

Cinema de Bot

Preu 4 € · Aforament limitat

En aquesta edició de FRONT no hem volgut passar per alt el 10è aniversari de les Primaveres Àrabs. Els darrers mesos de 2010 i els primers de 2011 molts països del nord d’Àfrica i del Pròxim Orient es van veure sacsejats per un corrent de revoltes prodemocràtiques, la gent va sortir al carrer per exigir més llibertat, la fi de l’autoritarisme, la corrupció i l’atur estructural. Però, deu anys després que en resta de tot plegat?  Després de la projecció tindrà lloc un cinefòrum amb la presència de membres de SodePau.

Com si agaféssim una cobra

Hala Alabdalla · 2012 · Síria · 120 min · VOSE.

 

Durant els dos anys que ha durat la realització de la pel·lícula —des d’inicis de l’estiu de 2010 fins l’estiu de 2012—, el Pròxim Orient ha conegut immensos trasbalsos, sobretot en els dos països en els quals posa el focus la pel·lícula: Egipte i Síria. Una pel·lícula com aquesta, sobre la llibertat d’expressió i la seva repressió no podia fer una altra cosa que embarcar-se en les revolucions en curs. El fil, segueix l’experiència de diversos caricaturistes egipcis i sirians, abans i durant aquesta sotragada històrica contra el despotisme. Aquest documental intenta prendre el pols d’una llibertat cridada a garantir el nostre futur i el nostre dret d’expressió, i a preservar-nos dels censors. La periodista i escriptora siriana Samar Yazbek acompanya aquesta pel.lícula amb la seva reflexió i sentiments, des de Damasc durant els mesos abans de la revolució a Síria, fins al seu exili a França cinc mesos després del seu esclat.

HALA ALABDLLA

 

Hala va néixer a Síria el 1956. És una figura molt respectada en la realització de documentals en el món àrab. És productora o cap de producció (de RamadFilms i de productores franceses com Grain de sable, Amip, Point du Jour and Les Films d’Ici), consultora per festivals (com Cinema du Reel Paris, East film festival in New York, etc), de directors (com Frédéric Goupil, Amar Albeik, JF Delassus) i professora (a Eurodocmed, tallers de cinema documental de Beirut DC, Atelier Pile et Face – Lebanon, Sanad Film Lab at the Abu Dhabi Film Festival, DocMed, etc). També és directora de documentals. La seva primera pel.lícula Im the One Who Brings Flowers to Her Grave va guanyar nombrosos premis entre els quals cal destacar el Doc/It award at the 63rd Venice International Film Festival.

 

FESTIVALS

 

Festival International du Film de Toronto, Canada 2012 / Festival International du Film d’Abu Dhabi 2012 / CPH DOX, Dinamarca 2012 / Festival dei Popoli, Itàlia 2012 / Rencontres Internationales du Documentaire de Montréal, Canada 2012 / Festival International du Documentaire Països Baixos 2012 / Festival Internacional del Caire 2012