FRONT 2021: SELECCIÓ DE CURTMETRATGES

FRONT 2021: Selecció de curtmetratges

Dissabte 22 de maig a les 11:30 h.

Cinema de la Unió Social de Flix.

Entrada gratuïta · Aforament limitat

Taro

de Dani Rebner Pacífic Media · País Valencià · 2019 · 17’ · ficció

Gerda Taro, Robert Capa i el Taino son tres personatges caracteritzats pel seu magnetisme i passió. Les seves vides i emocions es creuen durant uns breus instants a la Guerra Civil Espanyola, una trobada que es convertirà en un dels moments més icònics de la història.

Entre Pàndols i Cavalls

de Gerard Font · Catalunya · 2016 · 15’ · Documental

El realitzador moranovenc Gerard Font és l’autor d’un curtmetratge documental sobre el Banc d’ADN, un projecte impulsat per poder cercar els familiars desapareguts durant la Guerra Civil i el franquisme.

Veus al silenci

de Júlia Urgell · Catalunya · 2020 · 12’ · Documental

Aquest audiovisual de la fatarellenca Júlia Urgell Gironés situa joves de la generació Z als escenaris més representatius de la Batalla de l’Ebre a la Terra Alta per tal de fer-los reflexionar i interaccionar amb el paisatge que els envolta. És un projecte impulsat pel Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) en el marc del cicle ‘Ebre, Art & Patrimoni’ organitzat pel Museu de les Terres de l’Ebre a Amposta.

La Fatarella 1938

de Pau Bertomeu Delta Produccions ·Catalunya · 2013 · 10’ · ficció

Dos anys després d’iniciar-se la Guerra foren cridats a files els joves nascuts entre 1920 i 1921. El Noi, trasbalsat i trist, sense entendre la situació que li toca viure, acaba de posar una muda, la cantimplora i una tassa dins la motxilla. La mare, recolzada al marc de la porta, se’l mira plorant.

Cavalls morts

d’Anna Solanas i Marc Riba · Catalunya · 2016 · 6’ · animació.

La parella formada per Marc Riba i Anna Solanas, principals exponents de l’art de l’stop motion en català, ens ofereixen aquest cru i devastador conte sobre els horrors de la guerra. En un aïllat indret rural en el qual la guerra amenaça, un nen es veu obligat a fugir. Pel camí, cadàvers de cavalls per tot arreu. Només cavalls morts. Per què? Per què els cavalls han decidit matar-se els uns als altres.