La Mostra

Fa més de vuitanta anys de la fi de la Batalla de l’Ebre, però el rastre del conflicte que va tenir lloc a les comarques de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre i el Montsià en el marc de la Guerra Civil Espanyola encara es fa notar a les façanes d’algunes cases, a les trinxeres disperses per les serres o als refugis construïts a la vora del riu. L’empremta, però, és sobretot emocional: el conflicte es va tancar en fals i el debat sobre la memòria col·lectiva és ben viu.

Per aquest motiu, el 2018 vam organitzar la primera edició de FRONT, Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau, una mostra de cinema pensada inicialment per als espais de la Batalla de l’Ebre, però que en la primera edició per qüestions pressupostàries va programar pel·lícules a Roquetes, Tarragona i Valls. Enguany volem recuperar l’esperit inicial del projecte i portar el cinema el més prop possible dels indrets on es va desenvolupar la guerra. Així hem escollit les poblacions de Corbera d’Ebre, Gandesa, Bot, Flix i Campredó. L’objectiu de la mostra és alimentar el diàleg amb exemples concrets de la Guerra Civil, però també d’altres conflictes.

FRONT proposa dialogar sobre conflictes del passat i del present, pròxims i llunyans i al mateix temps vol posar en valor els espais protagonistes d’aquell moment històric a través de l’audiovisual.

L’equip del festival

Direcció: Elisenda Trilla i Oriol Gracià

Producció tècnica: Guillem Voltas.

Comunicació: Esther Benet, Mercè Ferràs.